10 redenen waarom Den Haag in de zomer beter is dan Amsterdam

10 redenen waarom Den Haag in de zomer beter is dan Amsterdam

10 redenen waarom Den Haag in de zomer beter is dan Amsterdam

We weten het. Amsterdam bruist. Amsterdam heeft grachten die, als je eroverheen fietst, je een zeer gelukkig mens maken én in Amsterdam komen er iedere dag nieuwe restaurants bij waardoor je keus zat hebt om ergens te eten. Maar, Den Haag in de zomer is sowieso beter. Of nou ja, ‘beter’; het is de levensstandaard die in de zomer een stuk hoger ligt.

Want:

1. Wij hebben het strand
En het strand is compleet vernieuwd. Het is breder geworden, mooier en wie gaat er nou hutjemutje in een park liggen in de zomer?

2. Maar ook parken
Alleen liggen deze parken niet bezaaid met felgekleurde kleedjes waar maximaal 1 centimeter tussen zit, hebben we geen last van hypermoderne koelboxen die meer in de weg staan dan fungeren als iets handigs en hoeven we niet te vechten om een plek. Iedereen ligt namelijk heerlijk op het strand.

3. We worden niet omver gelopen door toeristen
Waar in Amsterdam de selfiesticks in je gezicht boren, kunnen wij hier in Den Haag rustig naar ons werk fietsen. Wat een rust…

4. Er is altijd plek op een terras
Want: heel veel strandtenten, grote terrassen in de stad en anders nog wel de kleinere terrassen in de gezellig woonwijken. Damn, wat krijgen wij trek in een speciaal biertje. Want ook mensen uit Den Haag zijn hip en drinken speciaal bieren. Sterker nog: op de Binkhorst brouwen we het lekker zelf.

5. Wij hebben de haven
Over terrassen gesproken… Een wit wijntje met een vers gevangen visje alsjeblieft! Je hoeft echt niet naar Saint Tropez.

6. We hoeven niet eerst met een trein of een snikhete auto naar Zandvoort of Bloemendaal
Neuh, gewoon op de fiets. Of nog beter: lopen. Lopen naar het strand, beter wordt het niet. Daarbij: waar je ook in de stad bent, binnen een half uur zit je op het strand. Niets geen vastgelopen wegen en geïrriteerde mensen. Iedereen is super chill…

7. Wij kunnen ’s avonds nog gewoon even wandelen door de duinen
En dat is wel zo prettig. Vooral als je de hele dag op het strand hebt gezeten én toch wel wat rosé naar binnen hebt geklokt. Hoef jij – met honderden andere mensen – dus niet je auto te pakken om vervolgens in een file terug naar huis te rijden. Nog iets: wandelen na het eten is heel gezond.

8. Wij maken gebruik van het dakterras op ons betáálbare huis
Oké, oké toegegeven: ook wij hebben in Amsterdam gewoond, maar wonen nu wel in een ruim huis voor een ‘oké’ prijs. En dan heb je hier in Den Haag ook gewoon een dekterras. Met uitzicht op zee uiteraard. Tjeezus wat is Den Haag toch mooi in de zomer.

9. Een bruiloft in de zomer organiseren wordt een stuk gemakkelijker
Gewoon, lekker dicht bij huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Huur een strandtent af of een ruimte bij de haven. Scheveningen Events helpt je daarbij. Personeelsfeesten zijn in de zomer in Den Haag overigens ook veel leuker; kans is namelijk kleiner dat alles al ver van tevoren is volgeboekt. Wij helpen je graag!

10. Alle ‘hippe’ dingen komen uiteindelijk toch wel naar Den Haag
Daarnaast mogen wij ook gewoon meedoen met food festivals, hippe feestjes, ’te gekke’ plekken (hallo, heb je de opgeknapte Pier weleens gezien?!) en heeft Den Haag ook alle winkels die Amsterdam heeft. Daarbij: wij hebben strandfeesten. Ieder jaar weer. Volop. Er is dus altijd wat te doen hier. Alleen geeft de zomer je hier de ruimte om te genieten. A.M.E.N.

Share post:

  • /