10 tips voor het maken van vakantiefoto’s als een PRO!

10 tips voor het maken van vakantiefoto’s als een PRO!

10 tips voor het maken van vakantiefoto’s als een PRO!

Foto’s op vakantie maken is iets wat leuke herinneringen oplevert. Foto’s zijn sowieso wel gelinkt aan herinneringen. Of je nu gaat trouwen of aan teambuilding doet; ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’. Goed, vakantie dus. Vaak helpt het ook wel mee dat de natuur mooi is en het weer fantastisch is. Maar, hoe doe je dat nou eigenlijk, die vakanties goed op de gevoelige plaat zetten? Scheveningen Events geeft tips.

Of je nu met je mobiel schiet of een profi camera, het maakt niets uit. Het gaat om de hoek, om de afstand en de lichtval. Zolang je je maar aan deze tips houdt.

1. Een strand fotograferen
Doe dit tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Een overload aan licht is alles behalve goed.

2. Regent het?
Geen nood aan de man! Juist het licht dat samenvalt met regen levert mooie plaatjes op. Focus je op een gekleurd object zodat het contrast goed naar voren komt.

3. Een foto tijdens het hiken
Wanneer je aan het hiken bent, ben je vaak in prachtige omgevingen. Het is daarom wel belangrijk dat je mensen op de foto’s zet, zodat je een idee krijgt van hoe groot die berg bijvoorbeeld is.

4. Foto’s onderwater!
Hoe cool! Zorg ervoor dat jij zelf vol in beeld bent. Oh, en koop uiteraard wel even een waterproof case voor je telefoon, maar dat is logisch.

5. Steegjes
Kijk goed om je heen naar mooie deuren, fijne winkels en kleuren! Vooral in de zomer zijn dit soort foto’s prachtig. Kijk wel uit dat je iets interessants fotografeert of bijvoorbeeld jezelf en niet te veel toeristen. Dat leidt af.

6. Je reispartners
De meest onverwachte foto’s zijn de leukste! Dus vraag niet of iemand wil poseren, maar maak er spontaan een.

7. Bewegend beeld
Gebruik shutter speed.

8. Beestjes
Jij kunt een heel mooi beest zien, maar op de foto ziet het er vaak anders uit! Ga dus op dezelfde hogen staan/zitten/liggen en focus op hun ooghoogte.

9. Eten
Fotografeer van bovenaf (leuk voor Instagram) en zorg dat je focust op het eten, zodat de rest een beetje blurry wordt.

10. Landschappen
Door de ogen van een mens zien landschappen er heel anders uit, dan op de gevoelige plaat. Maak daarom eerst een proeffoto. Kijk wat het natuurlijke ligt met de foto doet en bepaal de afstand. Het is vaak wel zo leuk als er ook iets gebeurt op een foto.

Share post:

  • /