Goed nieuws: het opruimen van plastic bij Scheveningen gaat van start

Goed nieuws: het opruimen van plastic bij Scheveningen gaat van start

Goed nieuws: het opruimen van plastic bij Scheveningen gaat van start

Kenden jullie het project ‘The Ocean Cleanup’ al? Een installatie met een spanwijdte van 100 meter dat ongeveer 23 km voor de kust van Scheveningen komt te liggen. De bedoeling hiervan is dat plastic afval op efficiënte wijze uit de oceanen wordt gehaald, door middel van een systeem van drijvende barrières die het plastic concentreren. Op deze manier kan het plastic gemakkelijk in één keer verwijderd worden.

Op 22 juni wordt de testinstallatie onthuld in de haven van Scheveningen onder leiding van Staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma en CEO Peter Berdowski, van Boskalis, een investeerder in het project. Lees hier meer over ‘The Ocean Cleanup’. Wij zijn in ieder geval heel blij dat dit soort projecten er zijn, want zonder zal de toekomst er niet zo rooskleurig uit zien. En daarbij: een ‘schoon’ Scheveningen is natuurlijk wel zo fijn.

Share post:

  • /