No-diet dinsdag: deze vegan twix is zo lekker!

No-diet dinsdag: deze vegan twix is zo lekker!

No-diet dinsdag: deze vegan twix is zo lekker!

No-diet dinsdag: een candy bar, zei je? Jahaaa! De Twix, welteverstaan. En zo ongezond is-ie niet. Nee want dit is een vegan variant met noten, dadels en pure chocolade! Gemaakt door Living the Green Life. En ze zijn me toch een partij lekker!

INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag

150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout

Karamel laag

12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie

Chocolade laag

100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel

BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.

Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.

Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.

Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.

Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!

Share post:

  • /