Deze 5 films geven je het ultieme zomergevoel!

Deze 5 films geven je het ultieme zomergevoel!

Deze 5 films geven je het ultieme zomergevoel!

Of het nu te warm is of het regent; tijd voor een film. Films die je toch een zomers gevoel bezorgen. Achter sommige films zit een flinke dosis nostalgie. Anderen heb je misschien nog nooit gezien. Ach, ze zijn in ieder geval het kijken waard!

Dazed and Confused (Richard Linklater, 1993)
dazed and confused
Hoe zou de laatste dag van school eruit gezien hebben in 1976? Hier volgen we enkele Texaanse tieners hoe ze omgaan met de plotse vrijheid van de zomerperiode. In deze coming-of-age komedie kan je enkele bekende acteurs zien in hun piepjonge jaren zoals Matthew McConaughey (JOEHOE!), Ben Affleck (HOOOI!) en Adam Goldberg (DAAAG!).

Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen, 2008)
vicky
Deze film neemt je mee naar het zonnige Barcelona waar we het romantisch avontuur volgen van Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) die in de Catalaanse hoofdstad een aantrekkelijke Spaanse schilder (Javier Bardem) én zijn crazy ex-vrouw (Penélope Cruz) ontmoeten.

Somewhere (Sofia Coppola, 2010)
somewhere
Een filmster verblijft in het prestigieuze hotel Chateau Marmont in Hollywood. Door de komst van zijn dochter lijkt hij de realiteit terug onder ogen te zien. Hij neemt haar mee naar Milaan en bereid haar voor op zomerkamp. Een sterke, verrassende film met een fijne, vage sfeer en leuke scènes. Geniet ook van de soundtrack van de Franse band Phoenix.

The Beach (Danny Boyle, 2000)
beach
Richard, een jonge Amerikaanse backpacker, is bereid zijn leven te wagen voor het extatische gevoel dat je overvalt bij het trotseren van het ultieme avontuur. Maar op een geheim, bedrieglijk, ongeschonden strand ontdekt hij dat sommige dromen in werkelijkheid een nachtmerrie zijn. The Beach is, met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio en de adembenemende Virginie Ledoyen, een reis naar het onverwachte vol verrassingen, liefde en lust. Een zoektocht naar de verborgen gevaren en duistere plaatsen die zich achter de paradijslijke kust schuilhouden.

Blue Lagoon (Randal Kleiser, 19800
blue lagoon
Twee kinderen (o.a. Brooke Shields) die schipbreuk lijden, worden aangespoeld op een exotisch eiland. Leo McKern is de knorrige zeeman die het samen met hen heeft overleefd en de kinderen leert omgaan met de situatie. Na zijn dood moeten de twee voor zichzelf zien te zorgen en groeit hun kindervriendschap zelfs uit tot een volwassen liefde.

Share post:

  • /