Tof project: briefjes over een betere wereld in drijvende flessen op zee

Tof project: briefjes over een betere wereld in drijvende flessen op zee

Tof project: briefjes over een betere wereld in drijvende flessen op zee

Hoe cool is dit. Er is dus een eco-project genaamd ‘Message Me’ – in West-Papua, Indonesië – waar 70 kinderen van het eiland aan meedoen. Het eiland ‘Arborek’ heeft geen schoon water of elektriciteit. Het project is opgericht door een filmmaker en fotograaf (een koppel) uit Londen en Rio de Janeiro die de UK hebben verlaten en de wereld over wilden reizen. Toen kwamen ze met het plan Planet Hero op de proppen.

Het leven op Arborek is gewoon heel anders als je kijkt naar de vergelijking met de Westerse wereld. Social media, tablets en Pokémon Go kennen ze echt niet. Wat ze wel hebben? Moeder Natuur, en dat is een prachtig gegeven. Nu denk je misschien ‘Oké, maar what about the project?’, nou dat zit zo. De kinderen schrijven een boodschappen op plastic flessen die als afval in de zee zijn gegooid en aanspoelen op het strand. Denk aan boodschappen als ‘Gooi geen batterijen in de zee’. Op deze manier worden kinderen bewust van de schoonheid van de natuur en hoe wij als mensen de natuur tegelijkertijd aan het vervuilen zijn. Bekijk hieronder de mooie beelden die hier uit voortkomen! Geweldig.

kinderen

nice

plastic flessen

eiland

cool

jongen

Share post:

  • /