Scheveningen Events presents: weekendagenda 12, 13 en 14 augustus!

Scheveningen Events presents: weekendagenda 12, 13 en 14 augustus!

Scheveningen Events presents: weekendagenda 12, 13 en 14 augustus!

Omdat het dan toch echt lekker weer wordt en omdat het Vuurwerkfestival in aantocht is, doen we een lekkere lange weekendagenda die al van start gaat op vrijdag 12 augustus. Want geef toe: iets leuks doen op vrijdag hoort ook gewoon bij het weekend, niet?

Wat staat er nog meer op de planning? Heel veel leuke dingen, dus check it out en als je zelf nog tips hebt, let us know!

Vrijdag 12 augustus

Olympic Experience – 09:00 – 21:00, Scheveningen Bad
De Olympische Spelen beleef je van 6 tot en met 21 augustus van dichtbij tijdens de Olympic Experience op Scheveningen! Misschien hebben jullie er al over gehoord, maar nog niet geweest? Dan is dit een leuke kans, want er zijn diverse live-acts en je kunt zelf mee sporten. Ook kun je de Olympische Spelen volgen.

Deze vrijdag staat in het teken van: golf! Check hier het hele programma.

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen – 21:45 – 23:00
Wie kent het niet? Als kind ging je er vast al heen en nog steeds is het een spektakel van jewelste. Vooral als de temperaturen goed zijn, is het genieten geblazen. Er strijden twee landen per avond om de Vuurwerktrofee Scheveningen. Het maakt eigenlijk niet uit waar je staat op de boulevard; je kunt het overal prima zien. Ook zijn er gratis activiteiten op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein. Gaan dus!

Vandaag strijden Nederland en Duitsland tegen elkaar. Nederland zal van start gaan om 21:45 uur en Duitsland om 22:30 uur. Wist je trouwens al dat het eigenlijk allemaal in 1907 is gestart? En dat er vanaf 1947 elke donderdag vuurwerk werd afgestoken? Nu mag dat natuurlijk niet meer, maar er gaat dus al een lange traditie aan vooraf.

Bereikbaarheid
Je kunt het beste met het openbaar vervoer komen. Neem tram 1, 9 of 11 of kies voor bus 22. Stap uit bij halte Kurhausplein. En kom anders lekker met de fiets. Er zullen extra trams en bussen worden ingezet.

vrijdag 12 augustus 21:45 uur – Nederland
vrijdag 12 augustus 22:30 uur – Duitsland
zaterdag 13 augustus 21:45 uur – Zuid-Korea
zaterdag 13 augustus 22:30 uur – China

Zaterdag 13 augustus

Olympic Experience – 10:00 – 21:00, Scheveningen Bad
Zie vrijdag, alleen staat vandaag in het teken van roeien! Ook niet onverdienstelijk.

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen – 21:45 – 23:00 Scheveningen
Met vandaag om 21:4 uur Zuid-Korea en om 22:30 uur China! Oei, die laatste lijkt ons erg mooi.

Kevin Bradley – 22:00 uur Zèta
Fan van R&B en Hip Hop? DJ Kevin Bradley draait ze allemaal voor je. Komen dus.

Zomeropenstelling Paleis Noordeinde en Koninklijke Stallen vanaf 10:00 uur
We fietsen en rijden er vaak langs en weten eigenlijk nooit wat er zich nou achter deze koninklijke deuren afspeelt. Vanaf vandaag kun je daar dus achterkomen. Je moet alleen wel even reserveren.

The Crave Festival – 12:00 uur – 23:00 uur, Bick36
Een heel tof dance festival op de meest creatieve plek van Den Haag: Bick36. Er zullen drie podia staan met o.a. Pariah, Sigha en DVS1.

Podium 1
DVS1, Sigha, ROD, Dax J, Henning Baer, Stranger & Secunda.

Podium 2
Bij podium 2 wordt een mix van house, techno, electro en acid ten gehore gebracht. Het programma van deze stage bestaat uit: Levon Vincent, Pariah, Helena Hauff, A Made Up Sound, Interstellar Funk & Deniro.

Podium 3
Cultuurpodium PIP host podium 3. Met o.a. Rahaan, Mark Du Mosch, Oceanic, Woody & Primus Inter Pares legt PIP de nadruk op house, disco en funk.

Zondag 14 augustus
Olympic Experience – 09:00 – 21:00 Scheveningen
Zie vrijdag en zaterdag, met vandaag in de hoofdrol ‘zeilen’.

Boeken, Curiosa, Hand Made en Streek Markt Kijkduin – 11:00 – 17:00 Beach Resort Kijkduin
Fantastisch biologische streekproducten, vintage en homemade artikelen. Maar ook komen antiek en brokaat aan bod. Voor ieder wat wils.

Rondleiding in het Vredespaleis
Voor iedereen die niet naar Paleis Noordeinde kan, kan vandaag altijd nog een rondleiding krijgen in het Vredespaleis. Van de buitenkant heeft het iets groots en meeslepend, van de binnenkant is het prachtig en indrukwekkend. Tot en met 18 augustus is het open voor het grote publiek, inclusief gids. Check voor de tijden de website. Een kaartje kost €9,50. Kinderen tot en met 10 jaar zijn gratis.

Share post:

  • /