Wat zijn jouw goede voornemens?

Wat zijn jouw goede voornemens?

Wat zijn jouw goede voornemens?

De drukke feestdagen zijn voorbij, alle oliebollen en appelflappen zijn weer op en iedereen heeft weer goede voornemens voor het jaar! Het nieuwe jaar is natuurlijk het moment om te starten met je goede voornemens.

Ongeveer een derde van alle Nederlanders zegt goede voornemens te hebben voor 2017. Hoewel de voornemens voor 2016 niet altijd zijn geslaagd, willen ze in 2017 het toch weer proberen.  Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je ze dit jaar echt volhoud?

Kleine stapjes

Je bent snel geneigd om je hele leven om te gooien: stoppen met drinken, afvallen, meer tijd spenderen met de familie, meer sporten, minder geld uitgeven, stoppen met roken etc. Begin rustig aan met baby stapjes. Ipv helemaal niet meer te drinken, drink door de weeks niet meer, of ipv je doel te stellen dat je 3x in de week gaat sporten, begin eerst met 1x in de week. Als je eerste doel bereikt is, dan kan je gaan opbouwen en een nieuw doel opstellen. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat je uiteindelijke doel behaalt.

Deel je goede voornemens met anderen

Als je goede voornemens niet deelt, weten mensen ook niet als je faalt. Maar het is juist goed om je goede voornemens te delen met mensen. Hierdoor raak je meer gemotiveerd en kunnen de mensen in je omgeving je juist steunen je doel te behalen!

Share post:

  • /