Cocktailtrends

Cocktailtrends

Cocktailtrends

Een glaasje wijn, vaasje bier of shotje vodka kennen we maar al te goed maar soms wil je ook wel eens iets anders proberen. Vind je het ook leuk om drankjes met elkaar te mixen & op zoek naar de perfecte combinatie? Lees hieronder leuke weetjes over de cocktail trends van 2017!

Jenever
Vorig jaar is de jenever overgeslagen in het lijstje voor trends in 2016. Maar voor het Nederlandse trots zal 2017 het jaar worden van de jenever.

Jonge jenever, oude jenever en gerijpte jenever zullen het helemaal gaan maken in 2017. In een cocktail of longdrink, puur of bij de koffie. Hoe zou jij het drinken?

jenever

Zuid-Amerikaanse spirits en ingredi├źnten
Er is slechts maar 1 soort drank uit Mexico die buiten Zuid-Amerika bekend werd bij het grote publiek. En ja hoor, die is niet te missen. Dat is natuurlijk Tequila.

Maar Mescal gaat nu zijn opmars maken. Het is een Mexicaanse soort gedistilleerde alcoholische drank, gemaakt van de Agave americana plant. Mescal staat onder meer bekend om de rode of de gele worm die tijdens het bottelen aan sommige merken mescal wordt toegevoegd. Durf jij het aan?

Amaro

De bittere smaken werden steeds meer bekend bij de mensen door de natuurlijk niet te missen Gin & Tonics. Dit veranderde de smaak van de mensen. Waar zoet en fruitig de voorkeur had, worden nu steeds meer hartige en digestieve dranken. Amaro, een familie van Italiaanse dranken voldoet aan deze smakenverandering die vaak wordt gedronken. Lekker om naast de koffie te drinken!

amaro

 

Share post:

  • /