Weet jij hoe je moet bierproeven?

Weet jij hoe je moet bierproeven?

Weet jij hoe je moet bierproeven?

Bierproeven hoe gaat dat nou?
Als eerste is het belangrijk dat je bier is geschonken in het juiste glas. Schenk het glas ook goed in, zodat je een perfecte schuimkraag krijgt van 2 cm. Daarna draai je het glas waar het bier in zit langzaam rond, zodat er extra geuren en aroma’s vrijkomen. Deze geuren en aroma’s zitten onder de schuimkraag en komen door het draaien vrij. Natuurlijk moet je dan goed je bier bekijken voordat je er een slok van neemt.

Voordat je echt een slok van je bier gaat nemen, moet je alleen nog even aan je bier ruiken. Ruiken is het belangrijkste deel van een proefervaring. En ja na het schenken, draaien, kijken en ruiken mag er geproefd worden!
brouwerij

De vier basissmaken zijn zoet, zuur, bitter en zout. Alleen de eerste drie proef je. Zoet proef je vooral op de tong, zuur op de achterste zijkanten van de tong en bitter achterop de tong. Zolang het bier nog in je mond is proef je vooral de zoete smaak. Na het doorslikken van het bier is zuur en bitter goed te proeven.

bier

PINT hanteert een formulier waarbij je het bier kunt beoordelen op aroma, geur, visueel, de hoofsmaak, nasmaak, het mondgevoel en de smaakassociatie. Je kan door op deze wijze te proeven duidelijker benoemen als er iets niet klopt in de smaak van het bier.

Bierproeven is natuurlijk super leuk om in een groep te doen. Bierproeven is ideaal voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenavond of gewoon als vriendenweekend.

Tijdens zo’n bierproeverij leer je dus op een andere manier naar bier te kijken. Je leert echt het verschil in bier proeven. Wat gebeurd er allemaal voordat jouw biertje getapt wordt bij de bar? De bierexpert neemt je mee met het verhaal van het brouwproces en leert je de geschiedenis van het bier.

 

Het verschil in bier kan je vast wel zien, maar kan jij het ook proeven?

Kom ook een keer bierproeven bij één van onze locaties!

 

Share post:

  • /