Ken jij deze surfdudes al?

Ken jij deze surfdudes al?

Ken jij deze surfdudes al?

Heel veel horen we niet over surfen. Maar daar komt verandering in!

Vanaf 2020 zal golfsurfen een olympische sport worden. Dat heeft het Internationaal Olympische Comité vorige zomer bekend gemaakt.Wij zijn blij dat golfsurfen eindelijk een olympische sport wordt.  Kunnen jullie ook niet wachten om deze sport over een paar jaar te mogen zien bij de Olympische Spelen in Tokio?
Om jullie alvast voor te bereiden hebben wij voor jullie de wereld beroemdste mannelijke surfers op een rijtje gezet.
Wie weet zullen we een van deze surfer dudes wel tegen komen op de Olympische Spelen..

 Kelly Slater

Robert Kelly Slater is een Amerikaanse professionele surfers. Hij wordt gezien als een van de beste surfers aller tijden. Hij is gekroond tot World Surf League Champion met een record van 11 keer. Waarvan hij 5 opeenvolgende landtitels van 1994 tot 1998 op zijn naam staan. Na het winnen van zijn 5e  wereldtitel in 1997, werd hij de meest succesvolle kampioen in de geschiedenis van de sport.

 John John Florence

John “John “ Alexander Florence is een Amerikaanse professionele surfer. Hij staat bekend als een van de meest dominante Pipe surfers van zijn tijd en heeft onlangs de titel World Surf Legue Men’s Champion 2016 gewonnen en dat benoemd hem tot de beste surfer in de wereld. John John is de eerste Hawaaiiaanse  kampioen, sinds Andy Irons 3 keer wereld kampioen is geworden.

 Dave Kalama

Dave Kalama is een grote golf surfer, SUP surfer, windsurfer, uitlegger kanoën racer en een privé avontuur gids. Kalama zijn grootvader bracht uitlegger kanoën peddelen (outrigger) naar het vasteland ‘United States’. En zijn vader Ilima Kalama was in 1962 wereldkampioen surfer en een levenslang uitlegger kano vaarder. Het zit dus in zij bloed. Er zijn, onder andere, een strand op Maui en een stad in de staat Washington vernoemd naar de familieleden.

 Bede Durbridge

Bede Durbridge werd geboren in Brisbane, Queensland. Hij begon in de Australian Junior Series maar na vier jaar in de wereldreeks kwalificatie sloot hij zich aan bij de World Championship Tour in 2005 en wordt verdeeld onder de 45 beste surfers in de wereld. Zijn sterkste presentatie is het winnen van de Boost Mobile Pro in San Clemente, California. Slechts 5 golven was genoeg voor hem om Kelly Slater te verslaan. Later werd hij tweede in de Quiksilver Pro Gold Coast van 2007.

 Andy Irons

Philip Andrew Irons was een Amerikaanse professionele surfer. Hij heeft geleerd om te surfen op de gevaarlijke en ondiepe riffen van de North Shore in Kauai, Hawaii. In de loop van zijn professionele carrière, won hij drie wereldtitels, drie Quiksilver Pro France titels, twee Rip Curl Pro titels, 20 elite tour overwinningen inclusief the Vans Triple Crown of Surfing 4 keer en in 2010 won hij de Billabong Pro Teahupoo in Tahiti. In 2010 is Andy helaas overleden.

Share post:

  • /